duminică, 14 februarie 2010

Lepsoi

scris de M.

Am primit de la Gina o leapsa mai speciala. Poate nu raspundeam dar subiectul merita atentie. Ce si cat din viata personala expui scriind? Cu ce îti dauneaza blogul? Cu ce te ajuta blogul? Ce reactii permiti? Care ti-e rutina de bloger?
----------------------------------------------------------------------------------------
"Nu exista nimic bun sau rau, ci doar gândirea care face ca lucrurile sa fie astfel."

William Shakespeare (unul din iubitii mei :))
----------------------------------------------------------------------------------------

Am sa pornesc de la o explicatie simpla: lucrez zilnic intre 12 - 14 – 16 chiar 24 de ore când e nevoie… iar munca mea este una care îmi cere sa fiu acolo complet trup minte si suflet. Putinul timp liber ramas îl dramuiesc cu grija sa ajunga la cei dragi mie, câte ceva si aici pe teritoriu si totodata sa ma delectez si cu câteva lumi virtuale pe care le vaz în jur. E frumosul de care nu voi sa ma desprind. Asta e motivul pentru care nu ma consider bloger. Nu am rutina. Nu sunt addicted, ba din contra tin la independenta mea de nu-i adevarat :D. Nu stiu niciodata ce voi posta /  scrie / desena în urmatorul post. Nu-mi fac planificari.
În schimb m-am obisnuit sa port la mine… un carnetel în care-mi notez cu grija idei, trairi sau cuvinte separate. Schitele arata ca si hieroglifele de pe mormintele egiptene. Orice linie de-acolo stiu ce corespondent are. Dar numai eu. Sunt omul momentului.

Unul din foloasele de netagaduit ale unui blog - te pune sa folosesti unicul neuron ramas :D. Mai îti încerci maestriile scriitoricesti, nescriitoricesti. Mai îti clatesti privirea în stânga, în dreapta. Cunosti oameni, idei, chiar animalute simpatice... e tare fain :)

E stiut faptul ca JA se bucura de 2 stapâni C si M (la care Gina îi spune deseori Manon)
Site-ul lui JA a aparut din dragoste pentru C si pentru copilul din mine, recunosc :D.
M. mai detine un teritoriu unde este doar ea cu ea. Nu e axat pe dialog (desi nu interzice acest lucru) ci pe exprimarea personala in diverse forme de reprezentare.
Sunt 2 lumi foarte diferite în care investesc din putinul meu timp pentru a forma imaginea care o am asupra acestei lumi. Adica, un fel de musuroi cu panou "under construction", fara timp de definitivare, înfipt în fata :D. Cât timp voi misca mai trag si zugravesc câte o noua mansarda, un balcon, o camera, o debara etc. :D (parca tot a la egipteni aduce LOL... )

In general sunt toleranta, chiar blânda. Orice idee e un punct de vedere alaturi de care poate sta alt punct de vedere radical sau asemanator. Respect opinia fiecaruia. Si-apoi nu detin eu cheile universului... chiar daca numai gândul m-ar face sa-mi straluceasca ochii ca margelele si sa zâmbesc strâmb a satisfactie :D. Tin în buzunar doar cheita de la casuta mea :). Ar fi cel mai mare pacat sa o pierd.

Ce mi-as dori? Mi-ar place sa îmi permit sa comunic mai mult, sa pot vedea mai mult din ce ma inconjoara. Ma gândesc ca va fi posibil cândva, dar deocamdata lucrurile le las sa se miste natural si sunt multumita cu ce am si cât pot sa cuprind. În cele din urma sunt un om simplu prins în mecanismul complicat al vietii.

2 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Lepsoi, auzi?
Daca ar fi sa mai iau dupa augmentativul din titlu, ar trebui sa ma gandesc la ditamai problema.

Dupa ce te- am citit, am ramas cu un ghiocel in palma. Si cu un suras pe fata. Sa ai zile si nopti frumoase ca sufletul tau!


p.s. m-am sculat cu noaptea -n cap. Am o 'problema, care nu ma lasa sa dorm. Trebuie sa se termine odata. Vad ca timpul nu tine cu mine. Ninge.

O zi 'normala!( prea sunt lungi zilele pe la tine!)

SuperJa spunea...

Ehh Gina... zilele mele sunt prea scurte le-as dilata putin sa încapa mai mult :).

Marele noroc ce tine acest motor in miscare într-un ritm care ma uimeste si pe mine uneori, e pasiunea pentru ce fac... Aici nu încape stagnare / rutina / plictis - doar mersul înainte sau înapoi.

Problema ta "o stiu" - abia astept sa te vad eliberata :)... trebuie sa se termine la un moment dat.

Iti tin pumnii :).