luni, 24 ianuarie 2011

24 ianuarie - ochi de câine albastru

Si când te gândesti ca ziua începuse sub auspicii foarte bune. Înca savuram în tihna marea mea victorie asupra Doamnei Cutzii (partenera mea de apartament, o roscata ca o vulpe, cu picioare scurte cât un creion)... suprematie pe care o obtinusem prin strângerea de gât a catelusei (e drept, jumatate cât mine :). Ce conteaza, în sfârsit am si eu un subaltern ca ma saturasem de dictatura instaurata de expertul în sumo - pe nume Tomitza (motanul) si ajutorul de scut Shtiulica. Cu docila Cutzii a fost simplu, m-am aruncat la beregheata ei, si n-a mai scos-o dintre falcile mele numai D. ce se prezentase promt la urletele ei disperate. Deci eram în sfârsit Sefa de camera, titlu obtinut prin merit vitejesc! Trebuia sa primesc o medalie nu o scaltoaca peste coada :D
* * *
Orele serii. M-am furisat printre blidele cu mâncare ale motanilor, sa profit de absenta lor, când dintr-o data, au început niste bubuituri precum razboiul din Irak. Total neanuntat, hapt cu bomba direct în cap. Prinsa pe picior gresit, departe de ascunzatorile mele, singurul loc unde m-am putut arunca sa ma ascund era sacul cu rebuturile de hârtie de tipar si vopselele picate de la masina de tiparit. Cu fiecare bubuitura sapam mai puternic, bagându-ma adânc si mai Adânc, între fâsiile cerate albe. Douazeci de minute au durat bombardamentele. Prapadddd, putin spus! Nici nu îndrazneam sa respir ca nu_care_cumva sa se miste vreun firicel de hârtie, sa-mi tradeze prezenta. Intr-un final... zgomotele au încetat. O tacere grea, de plumb, s-a lasat peste camera. Eram sfârsita de la efortul saparii de transee în hârtia asta pe care numai cutitele de ghilotina ce o mai pot taia. Deodat' aud pasi. Tresar. Ciulesc urechile, si-mi ascut auzul. Aaaa pasi cunoscuti. Îi stiu calcatura. E D. ce intra, aprinde lumina si ma striga.
- JAAAAaaa, unde esti? Si-l aud masurând în pasi mari camera, si miscând diverse obiecte pe mese.
- No. Sa vezi ca iar s-a ascuns fata asta de n-o mai gaseste nimeni 3 zile si 3 nopti...
Hmmm de mine vorbeste? Ei ash... ti-as face eu numarul cu 3 zile si 3 nopti sa stii întradevar cum e... dar de data asta te iert. Si dau sa ies de sub mormanul de hârtii din fundul sacului...UPS alunec... ce-o fi aici, nu vad nimic. Grrr ceva lipicios, cu miros sintetic. Nu e mâncare. Ma trag mai puternic înapoi.

Privind din exterior, D vede sacul rasurnându-se sub ochii lui si toate hârtiile împrastiindu-se pe podea. In mijlocul mormanului de moloz, pictata în alb si albastru, stralucesc eu,  zâna :D... cianotica (putin spus) LOL





--------------------------------------------------------
Venit sus, D. exclama într-un limbaj pur tipografic:  JA si-a tras prima culoare  LOL
--------------------------------------------------------
Sincer, nu stiu ce a facut peste noapte dar deja arata 1:1 cu personajul principal din Avatar.
Toata culoarea s-a uniformizat si e prima oara când am un catel albastru! (Picasso în perioada albastra)


Se arata o baie de urgenta deseara.
--------------------------------------------------------
Razboiul nu a fost altceva decât salba de artificii în cinstea zilei unirii.

12 comentarii:

tetris spunea...

Te-ai vopsit in culoarea razboiului, ca sa o impresionezi pe Doamna Cutzii, nu? :)
Iti sta bine, sa nu te speli prea curand!

SuperJa spunea...

:D - da, Da - pai acum arat ca o adevarata Sefa de trib. Nu poti sa te impui decât printr-un aspect hipnotizator! Ah trebuia sa ma vopsesc in cercuri concentrice - acuma mi-a picat fisa ;).

Pisu spunea...

Chiar ca semni cu personajele din Avatar!!! Bine ca nu au fost mai multe culori acolo ca arati ca o zana curcubeu :))

tetris spunea...

SuperJa, nu-i lasa sa te spele!!! Sau macar imortalizeaza asemanarea cu Avatarii :)

PS: Voi ati avut artificii de 24 Ian??? Pe aici au fost altfel de razboaie ...

SuperJa spunea...

@Pisu - a mai fost odata un incident cu magenta si zona care s-a colorat nu era botul :).

Oricum merita sa o vad de ziua unirii in culorile Rosu, Galben si Albastru... dar n-a fost nimeni pregatit de surprize :)

SuperJa spunea...

@Tetris nu vrei o camera vopsita subit in albastru? Pentru Copilu' ca si-asa e baietel ;). Ti-o împrumut câteva ceasuri :D.

Totusi ma framânta un gând... îl vad pe D din colt în colt bombanind cum ca "cerneala asta nu mai merge jos"... poate ramâne si camera si catelul într-un ireversibil forever albastru.

:D

tetris spunea...

Am avut, nuanta de albastru mai bland de pe SuperJa. Eu am vrut bleu, dar asa a iesit. Primele zile adormeam instantaneu, cand ma asezam la citit in pat :)
Copilu' ramane pe portocaliu si galben, ca sa fie calm si optimist :). Iar mie imi trebuie ceva sa ma tina treaza, ca si asa mi-s prea somnoroasa :)

Dar ma gandeam: oare nu a facut urme albastre de labute peste tot? :)

UPS! Nasol. Desi e chestie de obisnuinta. Mie mi-ar placea sa am un catel, si mai ales unul albastru :)

INCERTITUDINI spunea...

Nu se poate!!
Adică se poate!
De aceea, și pentru multe alte motive, eu v-am nominalizat pentru BLOG de blog 2010!
Sunteți adorabile, doamnelor!!

SuperJa spunea...

@tetris catel albastru - crede-ma e scary... nici nu ma pot uita la JA (offf blonda mea e de nerecunoscut).

Camera albastra?! ciudate gusturi. Bucataria, se zice, ca e bine sa o faci albastra deoarece taie orice pofta de mâncare si noi suntem cam pofticiosi. Pentru aia tot nu optaram pt. albastru. Se pare ca eu accept albastru doar la apa marilor si oceanelor.

La camera hmmm. Cu siguranta optez pentru camere luminoase... si mai nou imi plac mult ambienturile cu alb pe alb - mi se par de o curatenie Fantastica.

Un impact vizual coloristic pt camere in 2 culori - here
http://manon.ipower.com/2color_cobine.jpg

SuperJa spunea...

@ Gina multumesc:)..

Deci ziua de ieri a fost o zi agitata in toata tara si inclusiv la noi, fara macar sa ne fi gândit ca ne va afecta în vreun fel Marea Sarbatoare (eu doresm sa postez alceva).... dar nu-i graba.

:)

tetris spunea...

Camera albastra era in copilarie, acum am ramas pe culoarea piersicii, galben si portocaliu. Sa nu vad albastru, nici in bucatarie (desi nu mi-ar strica o reducere a apetitului, mai ales la dulciuri :) )

Dragute foc camerele in 2 culori; cea roz parca e din fondant :) Eu tot cu gandul la dulce sunt :)

SuperJa spunea...

desi Barby, recunosc, rozul cam rupe fata. Are un apealing aparte, asa? E chiar mai atractiv decât verdele ala crudut combinat cu iz de roz ingalbenit(o târa).

... dar pt. aia tot nu mi-as face camera roz nici sa ma bati. Culorile calde sunt de mine alea de care zici piersici, lamâi, portocale LOL,

... si uneori as vrea, o zi macar, sa am o camera in Rosu-visiniu adânc cu pete de venghe. Mi se pare asa ceva foarte exquisite. Ceva de high class.