vineri, 30 septembrie 2011

Ce am învatat de la viata:

------------------------------------------ misiune primita de la tetris ------------------------------------------

*****
... daca nu pui suflet în ceea ce faci se vede
azi asa
mâine asa
.
.
.
 – damn it… si totusi, cum e posibil?
o viata în acest fel!?

si-ntr-un moment de ragaz, când stai linistit sa-ti savurezi cafeaua de dimineata, te loveste mirarea si-ti zici, suflet meu va sfârsi prin extenuare :D. N-are cum sa mai mearga mult timp în acest ritm. Cum sa-l împarti zilnic în toate directiile? Daca într-o buna zi, camera sufletului, o voi gasi goala si rece... Ahhh ce cosmar fara de inima.

In realitate, lucrurile stau cu totul diferit, si-am sa va explic de ce. Sufletul e asemeni celulelor vii, capabil sa se divida în doua, în trei, în jjjj_de_mii de bucati. Facut ca si aluatul cu drojdie... si cere atât de putin! Nitica caldura sa-i dai, nimic mai mult... si creste!!! CRESTE ca nasul în mijlocul fetei :D. Într-o buna zi nu o sa mai încapi pe usa de inima omului. De fapt inima devine liftul în locuintele interioare unde sufletul rascoleste intrândurile fiecarui vizitator. Hmmm iar am facut o povestioara de inima (n-am mai scris demult la subiect). Iertare...

*****
 Am priceput ca FRUMUSETEA nu-i frumoasa... zau :D. Frumusetea adevarata nu e cea expusa pe toate gardurile, ci aceea care o descoperi de unul singur fiind pe masura ochiul tau sau poate chiar facuta de tine... O desfatare în vazul lumii, a unei astfel de frumuseti, ar face-o sa dispara pe data, ea suferind incurabil de sfiosenie. Putin încâlcit subiectul, nu cred ca v-am lamurit cum este LOL. Nu-i nimic... mergem mai departe
 *****
Am invatat sa recunosc filmele bune ascultând primele acorduri ale muzicii de început – ele spun totul. Apoi deschizi ochii mari si nu-i mai desprinzi de la ecran pân' la final. Daca ecranul e mare, imens, sa te copleseasca (asa cum te coplesesc interioarele bisericilor)... atunci e perfect. Un astfel de film se poate viziona aici. Inceputul parca l-as fi scris eu:
*
Viziunea altuia despre tine nu e atât de buna ca viziunea ta despre tine.
Traiesti si mori cu ea. La sfârsit e tot ce ai.

Pierde-o si o sa te pierzi pe tine însuti,
si tot ce mai ai.
*
(... cât e de adevarat. Ce spuneam eu de modul cum se recunosc filmele bune... grrr)
*****
Am învatat sa ascult oamenii si daca e posibil sa încerc sa intru în pielea lor. E un mic exercitiu actoricesc interesant, vi-l recomand. Daca tu nu esti deschis, de ce ar fi celalalt?
 *****
Am învatat ca principiile de viata sunt bune daca exista, dar, în acelasi timp, îti relaxeaza mintea... Asa ca: recomand din când în când, sa renuntati la câte un principiu, pentru putin amuzment. Va atentionez ca o sa trebuiasca sa va puneti mintea la contributie ca sa iesiti din situatie :) (asta e si scopul in cele din urma)
 *****
Am observat cum bucuriile mici tin spatelele la cele Mari inexistente :D. Le-a vazut cineva pe alea mari undeva? Eu cred ca sunt un mit. Si elefantii sunt mici din moment ce-i pot cuprinde cu privirea. Si'apoi poa' sa existe bucurii mai simpatice decât un Mars strecurat sub perna?!?... care daca nu l-ai gasit la timp, las ca-l gasesti dimineata... în alta forma :D.


--------------------------------------- phiuuu am reusit sa ma incadrez in luna sept. ------------------------------------------
Dau mai departe la Cat, DD, VV, si oricine doreste sa se joace cu acest subiect.

13 comentarii:

tetris spunea...

Multumesc SuperJa!
La subiectul incalcit am nedumerire (adica daca frumosul e admirat de toata lumea, isi pierde din frumusete) si la pusul in pielea altuia. Pentru ca mi se pare f greu, eu cred ca nu e posibil saintelegem decat evenimentele / trairile asemanatoare clor prin care am trecut si noi

PS: Cred ca in momentul in care te pregateai sa publici postul m-am gandit "Ce o face SuperJa ca nu a mai scrisdemult". Serios! Am parte uneori de "telepatii" :)

Anya spunea...

I like your life
I had translated your page and I loved it :-)
Great lines ....

SuperJa spunea...

@tetris

m-am tot gândit cum as putea explica mai clar, de-aia am avut nevoie de mai mult timp pâna sa raspund. Cred ca prin exemple e cel mai simplu si intuitiv. Adica povesti :D.

Frumosul admirat de toti e cam cum se intâmpla când merg 10 barbati si o fata foarte frumoasa printre ei, in excursie... iar fata nu are nici un prieten printre cei 10. Aparent a tuturora, de fapt a nici unuia. Fata aflându-se in cel mai safe loc cu putinta :D.

Eu pledez pentru un alt timp de frumusete... nu atât exterioara - ca de bibelouri e plina lumea... ci o anumita frumusete "interioara", ceva mai interesant si mai long lasting. Zilele trecute ma jucam cu o poza de-a mea si eram uimita de cât de urâtica sunt... si incercam o comparatie. Asa m-am oprit la un portret renascentist care m-a intrigat de când ma stiu... pentru ca te socheaza prin urâtenie. Vorbesc de ducele de Urbino pictat de Francesca. Scormonind mai atent, sa aflu de ce cineva ar picta un astfel de chip, ce-am gasit in spatele acelui chip m-a uimit/fascinat deopotriva... si-acuma stau si ma uit ca as vrea sa stiu mai multe despre acest personaj... ma rog, nici nu stiu unde sa caut dar... am gasit brusc o complexa figura dincolo de acel chip care mi se pare mai aproape de ceea ce inteleg eu ca notiune de frumusete.

Img:
http://1.bp.blogspot.com/-LRDVv-CpN-8/ToeE4EHXA4I/AAAAAAAAAmU/BSSzq1iBHBQ/s1600/francesca_profile24.jpg

grrr seman cu o papusa maramureshana LOL.

Cred ca tot complicat am explicat :D... asa ca nu te-am lamurit?

----------------------
Cu a doua chestiune e mai simplu decât îti imaginezi - mai poarta denumirea de toleranta.

SuperJa spunea...

@thank you anya,
you always amazing me

Hug M.

tetris spunea...

Citesc din nou maine, mai pe lumina :)

SuperJa spunea...

:D... stai ca m-am prins cum sa explic intr-o singura fraza concentrata toata povestea - stii cum se zice:

"nu-i frumos ce-i frumos, ci-i frumos ce-mi place mie".

La mine e valabila luata motaMo ;)

tetris spunea...

Asta am priceput-o :) Si sunt de acord!

Digodana spunea...

Mie mi-au trebuit doua zile ca sa elaborez prezentul coment :)
In prima am citit tot, dar nu am putut sa ma concentrez deloc, ca ma zgandarea faptul ca nu pot sa vad filmul. Si simteam eu ca acolo e "ceva" si trebuie descoperit. Apoi am ajuns acasa si l-am vazut, cu mintea cu sufletul si cu toate emotiile la vedere. Mi-a placut mult, m-a impresionat si mai mult...
Azi am recitit totul si, in sfarsit am reusit sa scriu :)
Ba, mai mult decat atat, mi-am facut si tema, cu atat mai mult cu cat o primisem si de la Tetris cu o saptamana in urma :)

Bune si solide lectiile tale de viata Manon, si foarte bine documentate :)

ganguritu spunea...

DA! ..si nu ca na-s putea sa insir cuvinte mai mult sau mai putin elocvente despre subiect, dar consider ca este tot ce pot sa exprim despre ce si cum ai asternut, despre incarcatura emotionala ce ascunde acest "text"..la un moment dat nu mai vedeam cuvinte, ci imagini...si cum as putea sa spun mai mult decat un DA raspicat ?!
...

SuperJa spunea...

@DD tiii nu stiam ca scriu asa de concentrat. Te pomenesti ca e post tip cafea Triplu-Expreso la cana mica :D:D

Ma bucur ca ai vazut filmul - mie imi plac povestile cu oameni nu SF-urile. C e cu SF-urile - de-aia combinata e buna :D.

Am citit. Multumita si încântata fata de preluare si de ce am gasit la tine.
Zi faina :).

SuperJa spunea...

@gânguritu' - razgâiat nume ai! Numai cuvântul "grooming" ce-l depaseste, stiai?

Ma bucur ca te-ai recunoscut prin insemnari... :).

Digodana spunea...

Triplu expresso indeed! :)
Si mie imi plac SF-urile! Povestile cu oameni imi plac dar majoritatea ma fac sa plang si am dezvoltat o mica alergie la plansuri, asa ca le evit cat pot :)) Trebuie sa mentionez, pe aceasta cale, ca e adoua oara cand m-ai "prins", daca e sa ne amintim de povestea soricelului Zeus (Mamaaa cat am plans atunci:)) ).

Mi-au placut atat de mult amandoua incat nu regret nici o lacrima:)

SuperJa spunea...

... eu stiu ce sa zic?!? DD are suflet moale. Nu-i de rau, nu-ti face probleme. Mai rau e de cei pe care nu-i mai atinge nimic.