luni, 4 ianuarie 2010

Impresii de noapte

Haaaa... i-am promis la Piti ca îmi voi asterne câteva din amintirile noptii albe dintre ani. Ca urmare am luat o mutra prelunga / meditativ nonfilozofica si mi-am pus jelibonul cretz la treaba.

Mai intâi de toate, tin sa spun, ca noaptea dintre ani nu a fost alba ci galbena... de la culoarea mea proaspat albita desigur. Glumesc :D... era de la lumini. Zapada nu era de gasit decât în imaginatia mea sau sub forma de pojghita pe lac. Fara sa ma numar printre dog-doamnele cu talent scriitoricesc, am sa povestesc totusi 2 din momentele importante ale zilei.

Ziua de 31 dec.
Dis de dimineata eram programata la o baita. Nu mi-au reusit fentarile, nici ascunsul sub masa din bucatarie nici fuga prin dormitor, living. Pe când am crezut ca scap, am fost luata pe sus si aruncata în vana plina cu apa. Orice riposta însemna jet de apa în ochi, asa ca am stat blânda la masaj. Stapâna mea îmi cumparase, înca de la Craciun, un sampon special pentru mine… cu jojoba pentru luciu si senzatii de matase. Baia desi scurta, mi-a parut o vesnicie. La iesirea din vana tremuram ca varguta si m-am înfofolit in 10 prosoape, afisând bot a suparare. Nu înteleg de ce animalele astea cu 2 picioare îmi reseteaza permanent parfumul meu natural irezistibil cu altele de ne-nteles pentru mine. Explicatia care am primit-o în acest sens - sunt de familie buna deci trebuie sa par sofisticata.

Dar supararile s-au spulberat odata cu animatia din bucatarie de pe la orele amiezii. Se produceau niste mirosuri ametitoare, asa ca, mi-am mutat cartierul general sub masa din bucatarie sa pot privi linistita programul “in direct". Se faceau snitele vieneze înebunitoare. Apoi rasol de porc din carne afumata venita tocmai din Simleul Silvaniei, pasta de peste… pe astea le-am identificat usor… restul albiturilor nu au prezentat interes. Când am crezut ca e timpul degustarii… zdâng în mijlocul bucatariei la un scurt program artistic de dat din labute, însotit de priviri languroase. Nu ratez niciodata cu acest numar. Am fost premiata evident, cu snitele :D. Pâna seara deja eram extra ghiftuita si de-a dreptul obosita... se cereau masuri de urgenta :D.

... asa încât ora Cenusaresei s-a consumat la drumul mare, sub ploaie de artificii. Nu va imaginati ca sunt imuna la astfel de zgomote dar folosind casti speciale m-am bucurat din plin de distractie :D. Spre surprinderea mea nu eram singura patrupeda prezenta la parada.
Pe când s-a lasat linistea, ne-am croit drum prin multime si ne-am retras în locuri pline de lumina, mai precis pe marginea lacului înghetat. Ratele se pare ca erau plecate sau ajunsesera pe vreun platou de restaurant. Oameni în grupuri, ca si noi, populau cuminti câte o ciuperca din lemn... altii faceau fitnes pe instrumentele din parc (vezi imaginea de mai jos). Se desfasura o activitate interesanta la acea ora din noapte. Noi am facut de toate. Ne-am bucurat de tot ce ne-a venit in cale.


 
 
La final, frânta de oboseala, n-am mai gasit pernita mea speciala decât spre dimineata.
O mica radiografie ar arata sertarele laterale pline cu tort de snitele, laterala dreapta ceva sarmale... câteva copane deasupra... iar restul ingropat în curte pentru la primavara. :D


Si-am încalecat pe-un jelibon si v-am spus povesti de somn... sau om?... sau pom?!?!
---------------------------------------
Nota: Orice asemanare cu realitatea este pur întâmplatoare :)

10 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

V-ati ghiftuit, ati petrecut, bravo voua!
Sa fiti sanatosi ca fieru',iuti ca otelu'!
La anu' si la multi ani!

SuperJa spunea...

:D :D Ginoi îti plac povestile mele cu animale?
----------------------
Sa stii ca a fost chiar foarte faina trecerea dintre ani, mi-a placut grozav... absolut inedita si ne-adormita :D. Unde o fi butonul de Replay?

Acuma am inceput lucru. Din prima intram in ritm...

Corina spunea...

Ma bucur pentru tine ca ai gustat din plin totul :)

SuperJa spunea...

Da... nu intotdeuana e la fel. Si asta e farmecul pina la urma

Piti spunea...

Oh
Si tu te-ai plimbat in seara respectiva?
Eu am facut asta la 2 noaptea, dupa multele petarde
:)
Mama ce frumoasa ai fost in noaptea aceea
:)
Nu e usor sa intri in ritm
:)

SuperJa spunea...

M-am plimbat cum nu :)
A fost placut afara. Erau vreo -1 grad, ceata si multa lumina.

Ehhh ma gândesc ca in alte tari e si mai frumos... Cine stie poate ajung la Paris anul acesta :)

Acuma am intrat in ritm... mai scriu asa printre picaturi.

Anonim spunea...

Ce draguta e! Si pozele sunt foarte reusite!

SuperJa spunea...

Iti place aia in care stau pe spate nu-i asa?!?!? Ce grasa si frumoasa sunt :D

Piti spunea...

esti...durdulie...cu "nuri" adica
:)
de frumoasa esti frumoasa
:)

SuperJa spunea...

daaaa, daaa am carnitz-caizer mult LOL